فایل ورد مقاله بررسي کيفيت ميکروبي بستني هاي سنتي، صنعتي، يخي و يخمک هاي عرضه شده در سطح شهر کرمانشاه در سال 1389

لینک دانلود

فایل ورد مقاله بررسي کيفيت ميکروبي بستني هاي سنتي، صنعتي، يخي و يخمک هاي عرضه شده در سطح شهر کرمانشاه در سال 1389 دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد فایل ورد مقاله بررسي کيفيت ميکروبي بستني هاي سنتي، صنعتي، يخي و يخمک هاي عرضه شده در سطح شهر کرمانشاه در سال 1389 کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي فایل ورد مقاله بررسي کيفيت ميکروبي بستني هاي سنتي، صنعتي، يخي و يخمک هاي عرضه شده در سطح شهر کرمانشاه در سال 1389،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد


بخشی از متن فایل ورد مقاله بررسي کيفيت ميکروبي بستني هاي سنتي، صنعتي، يخي و يخمک هاي عرضه شده در سطح شهر کرمانشاه در سال 1389 :


محل انتشار: شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط
تعداد صفحات:6
نویسنده(ها):
احسان صادقی – دانشیار، مرکز تحقیقات عوامل زیان آور سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه. نویسنده مسئول
علی الماسی – دکترای مهندسی بهداشت محیط، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
حیدر مسگراف – کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
سمیه بخشی – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

چکیده:
طبق آمار WHO سالیانه حدود 50 میلیون نفر جان خود را بخاطر بیماریهای معده ای- روده ای از دست می دهند که مسمومیت ناشی از آلودگی بستنی بخصوص در کشور ما که در تولید آن روش های سنتی بیشتر معمول است اهمیت زیادی دارد. لذا این مطالعه با هدف بررسی کیفیت میکروبی بستنی های سنتی، صنعتی، یخی و یخمک های عرضه شده در سطح شهر کرمانشاه صورت پذیرفته است.مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی مقطعی 50 نمونه بستنی سنتی، 25 نمونه بستنی صنعتی و 50 نمونه بستنی (30 نمونه یخمک و 20 نمونه بستنی یخی) بصورت تصادفی از مراکز عرضه این محصول در سطح شهر کرمانشاه در زمستان سال 1389 تهیه گردید و مورد آزمایش های شمارش و تشخیص کلیفرم، شمارش توتال کانت و جستجوی اشریشیا کلی، براساس دستورالعمل های رفرنس قرار گرفت و نتایج آزمایشات با استاندارد 2450 مقایسه گردید.نتایج و بحث: یافته ها نشان داد که تعداد 7 نمونه (14%) از بستنی های سنتی و صنعتی آلوده به سالمونلا هستند.26 نمونه (52%) از آنها از نظر کلیفرم با استاندارد موجود ایران مقایرت داشته و دارای آلودگی بیش از حد مجاز هستند .باکتری E.coli تنها از یک نمونه (2%) از بستنی های سنتی و صنعتی جدا گردید. با بررسی نمونه های بستنی یخی و یخمک، مشخص گردید که هیچ یک از نظر تعدا کلیفرم با استانداردهای موجود در ایران مغایرت نداشتند. باکتری E.coli در هیچ نمونه ای وجود نداشت. در شمارش کلی باکتری ها تعداد 4 نمونه (8%)، با استاندارد مطابقت نداشتند.نتیجه گیری: بستنی به عنوان یک فراورده لبنی مغزی، محیط مناسبی برای رشد و تکثیر میکروارگانیزم ها و ایجاد بیماری در مصرف کنندگان است. یافته های حاصل از این مطالعه، بر پایین بودن تعداد کلی باکتری ها در بستنی های یخی و یخمک ها دلالت دارد لذا مصرف این نوع بستنی ها بلامانع است، اما جهت اطمینان بیشتر بهتر است که از بستنی های صنعتی استفاده شود.

توضیحات بیشتر